Sanotaan, että usko, toivo ja rakkaus on häviämässä. Ei näin ei ole.

Ei usko, toivo ja rakkaus ole mihinkään kuollut.

Kun lottokuponkia laitetaan, niin toivo elää vahvana.

Usko siihen, että raha ratkaisee, on vahva.

Rakkaus siihen, mitä rahalla saa, on ah niin syvä.

Ei usko, toivo ja rakkaus ole kansasta mihinkään kuollut. Jumala vain on vaihtunut.

Ei kansalta uhrimieltä meiltä puutu; veikkaus-peleissä on miljardi-luokan liikevaihto.

Kun lotto-hartaus tulee, se tavoittaa miljoona-luokan kuulijakunnan, kanavasta riippumatta.

Rahan temppeleitä on riittämiin.

Eikä mammonan taivas jää vain mielikuvituksen varaan; tätä kuvastoa levittää kaikki mediat.

Sanotaan, ettei sydämeen mahdu kahta ämmää; montako jumalaa sinne pitäisi yrittää tunkea.

Tämä mammona yksinkin rittää repimään heikon hajalle ja antaa vahvimmallekin haastetta koko elämän ajan. Mammonan palvontaan ei tarvita miljoona-omaisuutta, vaan haave rikkaudesta ja usko rahan voimaan riittää.

Raamattu kertoo miehestä, joka sai elämänsä kalasaaliin. Hän jätti sen siihen rannalle ja lähti seuraamaan kiertävää saarnamiestä. Kuoli varmaan köyhänä.

Usko, toivo ja rakkaus elää vahvana. Kyse on vain niiden kohteesta.

 

Luuk. 5: 4-11 :

Lopetettuaan puheensa Jeesus sanoi Simonille: "Souda vene syvään veteen, laskekaa sinne verkkonne." Tähän Simon vastasi: "Opettaja, me olemme jo tehneet työtä koko yön emmekä ole saaneet mitään. Mutta lasken vielä verkot, kun sinä niin käsket."

Näin he tekivät ja saivat saarretuksi niin suuren kalaparven, että heidän verkkonsa repeilivät. He viittoivat toisessa veneessä olevia tovereitaan apuun. Nämä tulivat, ja he saivat molemmat veneet niin täyteen kalaa, että ne olivat upota.

Tämän nähdessään Simon Pietari lankesi Jeesuksen jalkoihin ja sanoi: "Mene pois minun luotani, Herra! Minä olen syntinen mies." Hän ja koko hänen venekuntansa olivat pelon ja hämmennyksen vallassa kalansaaliin tähden, samoin Jaakob ja Johannes, Sebedeuksen pojat, jotka olivat Simonin kalastuskumppaneita. Mutta Jeesus sanoi hänelle: "Älä pelkää. Tästä lähtien sinä olet ihmisten kalastaja." He vetivät veneet maihin ja jättäen kaiken lähtivät seuraamaan Jeesusta.